Nieuw museum in Amsterdam: Het Grachtenhuis

Op 15 april wordt Het Grachtenhuis aan de Herengracht 386 te Amsterdam voor publiek geopend. Dit museum brengt de geschiedenis van het 17de eeuwse stadsuitbreidingsproject in beeld, namelijk de Amsterdamse grachtengordel, die in 2010 de Unesco Werelderfgoedstatus kreeg. De Amsterdamse grachten worden jaarlijks door ruim drie miljoen toeristen bezocht en gretig gefotografeerd. De oprichters van het museum hopen dan ook dat Het Grachtenhuis voor binnen- en buitenlandse bezoekers van Amsterdam op de eerste plaats van de lijst bezienswaardigheden zal komen te staan.

Interieur van het Grachtenhuis. © Foto: Lonneke Stulen.

Het museum is in één van de best bewaarde grachtenpanden gehuisvest, ontworpen door architect Philips Vingboons (1607-1678). Bijzonder is dat de bezoekers vooraf kaartjes via het Internet moeten kopen, omdat het Grachtenhuis slechts een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd kan ontvangen. Mocht je dit nieuwe museum binnenkort willen bezoeken, dan kun je de kaartjes via de website van Het Grachtenhuis bestellen.(bron: Parool)

Lees ook:A Winter Tale: oude werken met nieuwe foto’s
Lees ook:Grachtenhuismusea staan samen sterk
Lees ook:Licht op de Amsterdamse grachten
Lees ook:Plafond van Escher keert terug in Philips Museum
Lees ook:Open Tuinen Dagen Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>