Warhols portret van Elizabeth Taylor onder de hamer

Andy Warhol, Liz#5, 1963

Elizabeth Taylor is op 23 maart op 79- jarige leeftijd overleden aan hartproblemen. Een dag later is ze begraven op het Forest Dale Memorial Park te Glendale (Californië), waar ook haar goede vriend Michael Jackson begraven is. Op 24 maart werd tevens door veilinghuis Phillips de Pury & Co bekend gemaakt, dat Andy Warhols portret van Elizabeth Taylor op 12 mei geveild gaat worden.

Het veilinghuis verwacht dat het portret Liz#5 minstens 30 miljoen dollar (€21 miljoen) gaat opbrengen. Andy Warhol maakte het schilderij van een glimlachende Liz in 1963.

Liz Taylor was een bijzondere vrouw met een apart gevoel voor humor dat zelfs nog op haar begrafenis naar voren komt. Ze verzocht vlak voor haar dood om de ceremonie een kwartier uit te stellen. ,,Ze wilde dat iemand tijdens de dienst zou zeggen dat ze zelf te laat wilde komen op haar eigen begrafenis,” vertelt een woordvoerder. (bron: BRUNOPRESS/LFS en de Volkskrant)

Lees ook:Warhol werk gekocht op afbetaling levert miljoenen op
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Kunstveilingen 9-13 mei: de hoogtepunten
Lees ook:De wereld van Vincent van Gogh door de ogen van de fotograaf
Lees ook:Zo had Andy Warhol er nu uit kunnen zien

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>