Abstract schilderij voor Kate en William

Prins William en Kate Middleton zullen op 29 april gehuwd worden in Westminster Abbey te Londen. Ter ere van dit huwelijk is er een portret van het koninklijk paar gemaakt door Greg Herzog (gedragsspecialist). Het is echter niet een figuratieve voorstelling, maar een abstracte weergave van William en Kate (William is aan de rechterkant geschilderd en Kate aan de linkerkant).

In dit kleurrijke schilderij heeft Herzog zijn kenmerkende “Color Coding DNA techniek” toegepast. De kunstenaar ontwikkelde een wiskundige vergelijking, waarbij op strategische plaatsen punten en kleuren worden aangebracht aan de hand van de persoonlijkheid van iemand. Het resultaat is een weergave van hoe Herzog Kate en William in kleuren ziet.

De blauwe kleurtinten vertegenwoordigen Williams gezonde verstand en de kleur zwart staat volgens Greg Herzog voor zijn wilskracht. De groene kleurtinten bij Kate geven haar doelgerichtheid aan en de lichtblauwe kleuren doelen op haar sterke persoonlijkheid. De punten met een kleurcode, waar verschillende kleurlijnen elkaar kruisen, vertegenwoordigen bepaalde eigenschappen. Zo staat de kleur roze bijvoorbeeld voor Kate’s gereserveerdheid en verlegenheid.(Bron:thecelebritycafe.com)

Lees ook:Kleurenblinde kunstenaar hoort kleuren
Lees ook:Australische kunstenaar klaagt Madonna aan
Lees ook:Huwelijk Kate en William inspireert kunstenaars
Lees ook:Kunst in wit-rood-zwart
Lees ook:De kleur van het kunstwerk

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Abstract schilderij voor Kate en William

  1. Monica

    Wel een leuk idee. Maar ik heb niet het idee dat de kunstenaar een hoge pet opheeft van William, gezien de kleine hoeveelheid blauw aan de rechterkant? In ben vooral benieuwd waar geel voor staat.

      /   Reply  / 
  2. Ina

    Geweldig! Dat is toch een prachtig huwelijkskado!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>