Guggenheim zoekt videokunstenaars

Het Guggenheim Museum zoekt samen met YouTube naar videokunstenaars.

Kunstenaars kunnen een video van maximaal tien minuten uploaden op YouTube. De twintig beste video’s worden in oktober getoond in het museum in New York en in de drie andere Guggenheim-vestigingen.

Het project YouTube Play geeft beeldend kunstenaars de unieke kans tot het gerenommeerde museum door te dringen zonder de tussenkomst van galeriehouders. “Kunstenaars behoren altijd de status quo te betwisten en dat geldt ook voor musea”, zegt Nancy Spector, chef-curator van het Guggenheim Museum.

Guggenheim verwacht duizenden inzendingen. De museumcuratoren maken een eerste selectie van circa tweehonderd video’s. Een jury selecteert daaruit circa twintig video’s die in het Guggenheim zullen worden getoond.

Het ingezonden werk mag niet ouder zijn dan twee jaar. De inzendingen moeten voor 31 juli 2010 binnen zijn. Zie voor alle details het YouTube-kanaal YouTube Play.

Lees ook:Webby Awards voor Guggenheim, MoMA en Monet
Lees ook:Internationale kunstbeurs in Madrid
Lees ook:Turner Prize 2010 voor zangeres, videogroep of schilder
Lees ook:The Hoerengracht komt naar Amsterdam
Lees ook:Rus Alexander Rodchenko in Foam Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>