Stedelijk Museum tijdelijk open

Het Stedelijk Museum opent na de zomer tijdelijk de gerenoveerde oudbouw. Onder het motto Tijdelijk Stedelijk toont het museum er hedendaagse kunst die tegen kou, warmte en vochtigheid kan.

Het speciale programma loopt van 28 augustus tot begin 2011, belooft het museum. Directeur Ann Goldstein en haar collega’s laten zich bij de samenstelling van de expositie inspireren door “de prachtige binnenruimtes van het historische pand”.

Zoals een Amerikaan betaamt, maakt Goldstein het beste van de vertraagde renovatie: “Voorafgaand aan de grote heropening is dit een fantastische kans om het museum weer open te stellen voor zowel mensen als de kunst. Ook is het een unieke, eenmalige gelegenheid om het gebouw op een ongewone en memorabele manier in te zetten.”

Overigens valt op dat in navolging van diverse Nederlandse galeries nu ook het Stedelijk Museum het Engels tot belangrijkste voertaal maakt. Het speciale programma heet voluit The Temporary Stedelijk [Tijdelijk Stedelijk].

Wat we er gaan zien? Dat blijft nog even in nevelen gehuld tot het museum een datum voor een persconferentie heeft kunnen prikken, wat vast lastig is in agenda’s vol doorhalingen vanwege de vele uitgestelde openingsdagen.

Lees ook:Beatrix Ruf is nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Ann Goldstein nieuwe directeur Stedelijk Museum
Lees ook:Michael Gibbs in het Stedelijk
Lees ook:Patrick van Mil zakelijk directeur Stedelijk
Lees ook:De Antics Roadshow van Banksy

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>