Mark Manders krijgt Heinekenprijs

Mark Manders krijgt de Dr. A.H. Heinekenprijs voor de Kunst. De jury onder voorzitterschap van Henk van Os roemt “de consistente wijze waarop hij met heldere beeldtaal een intrigerende eigen wereld weet te scheppen”. Zijn werk laat volgens de jury “alle ruimte voor vrije associatie” en “zet zich vast in het geheugen”.

Mark Manders (1968, Kunstacademie Arnhem) ontvangt de prijs (50.000 euro!) eind september 2010 in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Eerdere winnaars van de tweejaarlijkse prijs zijn onder anderen Barbara Visser, Job Koelewijn en Aernout Mik.

Nieuwe installaties van Mark Manders zijn nog tot en met 24 april 2010 te zien in Zeno X Gallery in Antwerpen.

Lees ook:Dordrechts Museum finalist VVV Award 2011
Lees ook:Mark Manders exposeert in Zeno X
Lees ook:Alex van Warmerdam krijgt Johannes Vermeer Prijs
Lees ook:Justin Bennett krijgt Ouborg Prijs 2009
Lees ook:Verbouwing Rijksmuseum valt in de prijzen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>