Verdachten overval Scheringa Museum gearresteerd

Twee mannen zijn gearresteerd omdat ze mogelijk betrokken zijn geweest bij de gewapende overval op het Scheringa Museum in mei vorig jaar. De twee verdachten van 29 en 43 jaar zijn woensdagochtend door de politie opgepakt. Ze komen beiden uit Breda.

Het politiekorps Noord-Holland Noord wil nog geen nadere mededelingen doen over het verloop van het politie-onderzoek. De arrestatie van de mannen volgde na tips naar aanleiding van de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdagavond.

Gemaskerden mannen pleegden de overval op het museum op vrijdag 1 mei 2009. Ze roofden de gouache Adolescence van Salvador Dali uit 1941 en het schilderij La Musicienne van Tamara de Lempicka uit 1929. Na de overval vluchtten de mannen in een kleine, zwarte personenauto, vermoedelijk een Volkswagen Golf.

De twee schilderijen zijn nog niet teruggevonden. De verzekeringsmaatschappij heeft een beloning van maximaal 250 duizend euro uitgeloofd voor degene die ervoor zorgt dat de schilderijen onbeschadigd in handen van de verzekeraar of de politie komen.

Lees ook:Gewapende overval op Scheringa Museum
Lees ook:Mode-ontwerper Joop veilt kunst Tamara de Lempicka
Lees ook:Gouache Marc Chagall gepresenteerd
Lees ook:Celstraffen voor kunstroof
Lees ook:Volkswagen moedigt kunstdiefstal aan

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>