Kunst verdwijnt in afvalcontainer

Michael Landy transformeert de South London Gallery in een afvalcontainer voor afgekeurde kunst. Zijn enorme Art Bin bevat aan het eind van het project honderden schilderijen en sculpturen, waaronder werk van gerenommeerde kunstenaars als Damien Hirst en Tracey Emin.

Beeldend kunstenaars kunnen hun afgekeurde kunstwerken brengen naar de South London Gallery, waar Michael Landy bouwt aan zijn “monument voor creatief falen”. Als alles volgens plan verloopt, wordt het kunstzinnige afval half maart vermalen.

Het project doet denken aan Break Down, dat Michael Landy negen jaar geleden maakte. Hij vernietigde toen in een leegstaande winkel in Oxford Street al zijn bezittingen, waaronder zijn auto en zijn paspoort.

Lees ook:Museumfolder ontworpen door scholieren
Lees ook:Simon Starling en het geheim van het gordijn
Lees ook:Portret Michael Jackson geveild
Lees ook:Videokunst in de Zweedse sneeuw
Lees ook:Michael Snow wint de Gershon Iskowitz Prize 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>