Tiësto en Kyteman zetten kunst op muziek

Tiësto, Kyteman en Racoon maken muziek op uitnodiging van Museum Boijmans Van Beuningen. Ze laten zich inspireren door hoogtepunten uit de museumcollectie.

Ook Di-rect, De Dijk, Sabrina Starke en New Cool Collective werken mee aan “Art Rocks! Een soundtrack bij de hoogtepunten van Boijmans Van Beuningen”.

Het bijzondere initiatief van het museum moet resulteren in een multimediatour, een concert en een televisieprogramma. De Bankgiro Loterij maakte donderdag bekend dat het 400.000 euro bijdraagt aan Art Rocks!.

Update: De Bankgiro Loterij mag dan enthousiast melden dat bovengenoemde musici meedoen aan het project, volgens Museum Boijmans moeten de uitnodigingen aan deze musici nog de deur uit.

Laten we hopen dat het museum in de aanvraag voor de schenking niet teveel heeft beloofd… En laten we vooral hopen dat de genoemde artiesten ja zeggen.

Lees ook:De kunst van het maken van muziek
Lees ook:Drie musea maken kans op Museumprijs 2015
Lees ook:Het Noordbrabants Museum krijgt wederom steun van BankGiro Loterij
Lees ook:Bankgiro Loterij zoekt kunstenaars
Lees ook:BankGiro Loterij verlengt steun aan De Nieuwe Kerk Amsterdam

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Tiësto en Kyteman zetten kunst op muziek

 1. Femke Haijtema

  Museum Boijmans Van Beuningen gaat snel een vliegende start maken met Art Rocks, en zal dan ondermeer bovengenoemde artiesten uitnodigigen zich door de kunst te laten inspireren. Maar dit kan nu pas gebeuren, nu het project zeker doorgang kan vinden. Deze musici weten dus nog van niks!

    /   Reply  / 
  1. Ron Auteur

   Bedankt voor de aanvulling. Opmerkelijk! Donderdag meldde de Bankgiro Loterij in de toelichting op de financiële bijdrage aan Art Rocks: “Artiesten die meedoen zijn Tiësto, Di-rect, De Dijk, Sabrina Starke, Kyteman, Racoon en New Cool Collective.”

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>