Geboortehuis Karel Appel opgeknapt

Het geboortehuis van Karel Appel wordt een huis voor jonge, talentvolle kunstenaars. Het Karel Appelhuis wordt officieel geopend op 25 april, Appel’s geboortedag. Aan de gevel komt een bronzen gedenksteen die is ontworpen door Martijn Sandberg. Het is een afgekloven appel met de tekst “Karel Appel was hier”.

Zoals we eind 2009 al melden, wordt het pand in de Amsterdamse Dapperstraat gerenoveerd door woningstichting De Key. Studenten van de Rijksacademie nemen hun intrek in de vier appartementen die door DUS Architects worden ingericht.

Het ligt in de bedoeling dat het pand op Dapperstraat 7 elk jaar van half december tot half januari wordt opengesteld voor publiek. Er is dan werk te zien van de bewoners. Ook is er dan een expositie over Appel’s leven in de Amsterdamse Dapperbuurt.

Lees ook:Geboortehuis Karel Appel wordt gerenoveerd
Lees ook:Geboortehuis Karel Appel opgeknapt
Lees ook:Op geboortedag Karel Appel open huis
Lees ook:Geboortedag Karel Appel (1921-2006)
Lees ook:Sotheby’s veilt Karel Appel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>