Louvre ‘s werelds populairste museum

Het Louvre is het populairste museum ter wereld. Het Franse museum werd vorig jaar door 8,5 miljoen mensen bezocht. Er stapten in 2009 dagelijks meer dan 27 duizend mensen over de drempel, becijfert het Franse dagblad Le Figaro.

Het Louvre ontving voor het het vierde opeenvolgende jaar meer dan acht miljoen bezoekers. De expositie met werk van Titiaan, Tintoretto en Veronese trok de afgelopen maanden de meeste belangstelling.

Lees ook:Louvre wéér best bezochte museum ter wereld
Lees ook:Jackson optreden bij Louvre groot succes
Lees ook:Degas keert terug naar het Louvre
Lees ook:Geboortedag Paul Gauguin(1848-1903)
Lees ook:Populairste tentoonstelling van 2011: MC Escher

1 Reacties // Reageer

One thought on “Louvre ‘s werelds populairste museum

  1. Thomas Wielersma

    Ben 3 uur lang binnen geweest, maar ik ben geen échte kunstliefhebber dus na een uur had ik het al gezien. De Mona Lisa vond ik tegenvallen, al vind ik het persoonlijk wel belangrijk om het schilderij een keer gezien te hebben, al is het niet zo bijzonder.
    De beelden vond ik wel mooi om te zien, maar ook die had ik na 10 minuten allemaal wel gezien. Wachtrij was ook te lang.

    Gr Thomas

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>