Vrouwen hoog in top-50 tekeningen

Drie geportretteerde vrouwen scoren hoog in de top-50 voor de expositie Expose in het Kröller-Müller Museum.

De kunstliefhebbers die de expositie samenstellen, plaatsten de afgelopen drie weken Marie Botkine met astrakan mantel van Odilon Redon op 1, Danseres van Pablo Picasso op 2 en Arenlezende boerin van Vincent van Gogh op 3.

Iedereen kan nog tot 17 januari 2010 via internet meestemmen op honderd tekeningen en etsen uit het museumdepot van het Kröller-Müller. De vijftig favoriete kunstwerken hangen vanaf 7 februari 2010 op de expositie Expose: De allermooiste werken op papier.

Lees ook:Democratie in het Kröller-Müller
Lees ook:De allermooiste werken op papier
Lees ook:Van Gogh-filmdagen, Arnhem en Ede hebben ze!
Lees ook:Judith Nab bekijkt de wereld door de ogen van kinderen
Lees ook:Van Gogh & Co in het Kröller-Müller

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>