Protest tegen ‘comapatiënt’ Stedelijk Museum

Amsterdammers protesteren tegen de jarenlange sluiting van het Stedelijk Museum. Otto Nan, mede-eigenaar van het Amsterdamse Lloyd Hotel, heeft het initiatief genomen voor de actie DOE IETS.

Nan protesteert uit frustratie over de lange sluiting én uit onvrede over de alternatieve activiteiten die het Stedelijk in Amsterdam organiseert: “Het probleem is dat niemand daar ook maar iets van merkt. Het Stedelijk is als een comapatiënt. De onvrede in Amsterdam en de rest van Nederland is groot. Een enorme groep mensen houdt van het Stedelijk Museum. Zij willen hun museum terug.”

Onlangs werd bekend dat het al zes jaar gesloten museum niet voor 2011 opengaat. Nan vindt dat onacceptabel: “Het mag en kan niet langer duren.”

De actie is dinsdagochtend begonnen met de plaatsing van een grote pijl op het bouwterrein van het Stedelijk Museum. Deze pijl is geïnspireerd op het kunstwerk Statement van Sigurdur Gudmundsson uit de collectie van het Stedelijk Museum. Nan roept iedereen op een smsje te sturen naar nummer 4422 met de tekst “DOE IETS”. De opbrengst van de smsjes (1,50 euro per sms) gaat naar het Stedelijk Museum, in de hoop op betere tijden.

Lees ook:Drijvende Kunst
Lees ook:Zwei Lampen, de eerste aankoop van Beatrix Ruf
Lees ook:Stedelijk Museum weer even open
Lees ook:Theatrale lezing in het Stedelijk Museum Zwolle
Lees ook:120 Solo’s op kunstbeurs Art Amsterdam

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>