Democratie in het Kröller-Müller

Kunstliefhebbers kunnen zelf een expositie in het Kröller-Müller Museum samenstellen. Ze mogen tot 17 januari 2010 kiezen uit honderd tekeningen en etsen van onder anderen Vincent van Gogh, Pablo Picasso, Bart van der Leck en Keith Haring. De vijftig favoriete kunstwerken uit het museumdepot zijn vanaf 7 februari 2010 te zien op de expositie Expose: De allermooiste werken op papier.

Ook jij kunt jouw top-3 samenstellen op de website KMM Expose. Om onduidelijke redenen zijn enkele “bekende Nederlanders”, onder wie Noraly Beyer, Jan Rot, Bas Haring en Cees van der Knaap, speciaal uitgenodigd dat ook te doen. Maar dat mag de pret niet drukken. Een leuk initiatief. Stem!

Expose is overigens geen eenmalig project. Het Kröller-Müller Museum belooft de bezoekers vaker te betrekken bij het samenstellen van tentoonstellingen.

Lees ook:Vrouwen hoog in top-50 tekeningen
Lees ook:herman de vries in het Kröller-Müller
Lees ook:Zangkanaries Carsten Höller in Rotterdam
Lees ook:Kröller-Müller koopt schets Brancusi
Lees ook:De keuze van de bezoekers: Mix, Match Museum

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>