Verarmde miljonairs verkopen kunst

Sotheby’s veilde woensdagavond 56 kunstwerken voor ruim 180 miljoen dollar. Veel schilderijen werden geveild in opdracht van investeerder Louis Reijtenbagh.

De Nederlandse investeerder, die de afgelopen tijd veel geld verloor, verkocht 22 kunstwerken voor 58,5 miljoen dollar, meldt persbureau Bloomberg.

Kees van Dongen bleek voor Reijtenbagh een van de beste investeringen van de laatste jaren. Het portret van een jonge Arabier, dat in 1910 werd geschilderd door Kees van Dongen, ging voor bijna 14 miljoen dollar in andere handen over.

Ook andere kunstverzamelaars deden goede zaken op de veiling in New York. Het meest gewilde kunstwerk was – zoals vaker – een beeld van Alberto Giacometti.

Zijn bronzen sculptuur van een vallende man werd geveild voor ruim 19 miljoen dollar. Het was liefst 7 miljoen meer dan Sotheby’s vooraf verwachtte. Het beeld werd geveild in opdracht van Samuel Irving Newhouse, uitgever van onder andere Vogue en The New Yorker.

Lees ook:Beelden Alberto Giacometti geveild
Lees ook:Christie’s veilt Kees van Dongen
Lees ook:Erven Malevitsj innen zestig miljoen
Lees ook:74 miljoen euro voor Giacometti
Lees ook:Topwerken Cèzanne, Gustav Klimt en Giacometti

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>