Fries Museum verspreidt 45.000 bakstenen

Het Fries Museum verspreidt deze week 45.000 bakstenen. De stenen worden in Leeuwarden huis aan huis verspreid op initiatief van kunstenaar Martijn Engelbregt. Met de stenen kunnen de Leeuwarders bijdragen aan een monument voor de Friese architect W.C. de Groot. Vanaf zaterdag 5 september kunnen ze op het Mercuriusplein hun eigen steen in het bouwwerk metselen.

Enkele wijkverenigingen en de plaatselijke VVD vrezen dat raddraaiers de stenen verkeerd gaan gebruiken, meldt De Telegraaf. “Ik vind de actie op zich wel leuk, maar het lijkt me onhandig die stenen voor de deur te leggen. Iedereen weet wat er dan kan gebeuren”, zegt Edwin Hasenbos van Wijkcentrum ‘t Knooppunt vandaag in de krant. De initiatiefnemers verwachten echter geen problemen.

Het zogenoemde GROOT Leeuwarder Monument staat tot eind december in Leeuwarden. Het hoort bij de tentoonstelling Soms is geluk heel gewoon over Willem Cornelis de Groot (1853-1939), de architect van beeldbepalende gebouwen in Leeuwarden, zoals het Sint Anthony Gasthuis, het Gabbema Gasthuis, de Julianavleugel en de woningen in de Hollanderwijk. Op de site van Omrop Fryslân kun je een korte documentaire over zijn werk zien.

kunst.blog.nl

Lees ook:Ode aan de Vrouw van Edwin de Vries
Lees ook:Kunstenaars lanceren audiotour in Stedelijk Museum ‘s-Hertogenbosch
Lees ook:Frans Hals Museum onthult geschonken kunstwerken
Lees ook:De 10 lelijkste sculpturen in de openbare ruimte
Lees ook:Huis Marseille neemt het exposeren onder de loep

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>