Damien Hirst laat vlinders sterven in schoonheid

Wat op het eerste gezicht louter mooi lijkt, blijkt bij nadere beschouwing nogal gruwelijk. De drie vlinders op het schilderij van Damien Hirst zijn in schoonheid gestorven. Ze lijken verstrikt geraakt in de blauwe verf die door Hirst op het canvas is aangebracht.

Damien Hirst maakte Clean Life in 2000. Hij is al veel langer gefascineerd door de sterfelijkheid van vlinders die anders dan mensen na hun dood nauwelijks wegrotten. Hij toonde al op zijn eerste solo-expositie In and Out of Love in 1991 zowel levende als dode vlinders. Omdat op z’n minst onduidelijk is of de dieren onder zijn handen hebben geleden, beschuldigen dierenbeschermers hem bij tijd en wijle van sadisme.

Clean Life werd woensdagavond voor 310 duizend euro gekocht door een verzamelaar op een veiling van Christie’s in Londen.

Lees ook:Kritiek op Damien Hirst om dode vlinders
Lees ook:Controversieel beeld zelfmoord Damien Hirst
Lees ook:Lance Armstrong krijgt fiets Damien Hirst
Lees ook:Lance Armstrong fietst op Damien Hirst
Lees ook:Memento Mori met Damien Hirst in Den Haag

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>