Veiling Pim Fortuyn gaat gewoon door

De veiling van de inboedel van Pim Fortuyn begint zaterdag gewoon om 10 uur, meldt Hessink’s Veilingen in Nijmegen.

De stichting Beeld van Pim heeft tevergeefs geprobeerd de veiling te laten verbieden om zo de inboedel intact te houden. De stichting werd in een kort geding bij de rechtbank in Arnhem niet ontvankelijk verklaard. De veiling bij Hessink’s kan gewoon doorgaan.

Zoals eerder gemeld is het opvallendste veilingstuk de collage Toujours d’Amants – Jamais d’Amis (object 779). Op een achtergrond van visitekaartjes en bonnetjes is in rood een leus geschilderd: Toujours d’Amants – Jamais d’Amis. Oftewel: Altijd geliefden, nooit vrienden. De maker van deze collage is Pim Fortuyn zelf, meldt Hessink’s.

.

Tussen de aangeboden spullen bevindt zich veel beeldende kunst. Onder de hamer gaan enkele litho’s en etsen van bekende kunstenaars zoals Marte Röling (object 662), Anton Heijboer (687) en Corneille (791 en 826). Ook zijn er olieverfschilderijen en aquarellen van vaak minder bekende kunstenaars, onder wie Hélène Bueno (object 257), Lita van Engelenhoven (object 316), Henk van den Bosch (object 513), Ellen de Groot (object 531) en Anton Guiljam (object 723).

Zie ook blogbericht Half miljoen voor spullen Pim Fortuyn

.

Lees ook:Kunst Pim Fortuyn onder de hamer
Lees ook:Harry Mens biedt op inboedel Pim Fortuyn
Lees ook:Half miljoen voor spullen Pim Fortuyn
Lees ook:Kijkdagen veiling Pim Fortuyn begonnen
Lees ook:Top-5 Biedingen veiling Pim Fortuyn

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>