Al duizend foto’s voor wedstrijd Wikipedia

De fotogroep Wiki loves art/NL begint behoorlijk vol te lopen. Amateurfotografen plaatsten tot nu toe ruim duizend rechtenvrije foto’s van schilderijen en andere objecten van diverse Nederlandse musea.

Hieronder vind je een kleine greep uit de hoge stapel geslaagde foto’s.

Het project Wiki loves art/NL is een initiatief van Wikimedia Nederland en Creative Commons Nederland, in samenwerking met Erfgoed Nederland en Museumn8. De initiatiefnemers willen het tekort aan rechtenvrije foto’s voor met name Wikipedia aanpakken.

Amateurfotografen kunnen nog tot en met 30 juni foto’s maken in de veertig deelnemende musea. De beste foto’s worden beloond met kleine prijzen, zoals een Museumjaarkaart, en grote prijzen, zoals een kadobon voor fotoapparatuur en een jaarabonnement op mobiel internet. Zie www.wikilovesart.nl voor meer informatie.

Lees ook:Fotowedstrijd Wikipedia ontsluit kunst
Lees ook:Actief met de Design Derby
Lees ook:Fotomarathon in Groningen
Lees ook:MuseumMaandag: speciaal voor de 65-plusser
Lees ook:Ruzie over rechten foto’s Wikimedia

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>