‘Nationaal Hysterisch Museum’ in Arnhem

Gaat het Nationaal Historisch Museum naar het Openluchtmuseum in Arnhem of naar de Rijnkade in dezelfde stad?

De fracties van CDA, SP, PVV en D66 verkiezen de geplande locatie bij het Openluchtmuseum, zeiden hun cultuurwoordvoerders woensdag in een commissievergadering over de kwestie. Minister Plasterk kiest voor de Rijnkade, herhaalde hij in dezelfde vergadering.

De Tweede Kamer moet binnenkort de knoop doorhakken. Wordt vervolgd, deze “soap rond het nationaal hysterisch museum” (Mariko Peters, GroenLinks), dit “ongekende zooitje” (Boris van der Ham, D66), deze “scenes from a marriage” zonder “happy ending” (Martin Bosma, PVV).

De wespendief en zwarte specht zouden uiteindelijk wel eens de beslissende stem kunnen hebben. Deze beschermde diertjes leven in de bossen bij het Openluchtmuseum. Als een meerderheid van de kamer vasthoudt aan deze locatie, liggen mogelijk tijd- en geldverslindende bezwaarprocedures in het verschiet.

Goed beschouwd is de belangrijkste vraag dus niet waar het museum komt, maar wanneer het er komt. Zet maar alvast in je agenda: maart 2020, ergens in Nederland, waarschijnlijk Arnhem, misschien wel Den Haag.

Wie geïnteresseerd is in alle details, moet beslist even surfen naar het zeer informatieve NHM-dossier op de website van dagblad Trouw.

Lees ook:Minister Plasterk: Nationaal Museum bij John Frostbrug
Lees ook:Nationaal Museum moet bij Openluchtmuseum
Lees ook:Nationaal Historisch Museum nu al duurder
Lees ook:Het Straatje van Vermeer: echt of fantasie?
Lees ook:Museumweekend in Arnhem

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>