Nationaal Museum moet bij Openluchtmuseum

Het Nationaal Historisch Museum verdient een plek bij het Openluchtmuseum in Arnhem, vindt een meerderheid van de Tweede Kamer. Na de fracties van SP, PVV en D66 heeft nu ook het CDA zich uitgesproken tegen de alternatieve locatie bij de John Frostbrug aan de Rijnkade.

CDA-kamerlid Nicolien van Vroonhoven zei zondagochtend in het radioprogramma OVT dat haar fractie het nieuwe museum graag bij het Openluchtmuseum ziet verrijzen. Het CDA is tegen het terrein bij de John Frostbrug aan de Rijnkade, waar de directie het museum wil bouwen.

Nicolien van Vroonhoven waarschuwt minister Ronald Plasterk onomwonden dat de alternatieve locatie aan de Rijnkade een foute keuze is. “Houdt ie vast aan de Rijnkade, ja dan weet ie dat ie met het CDA een probleem heeft”, zei ze zondagochtend in het radioprogramma.

Ideaal lijkt haar de combinatie met het Arnhemse Openluchtmuseum, dat vorig jaar 450.000 bezoekers trok. Ze vindt dat de twee musea moeten gaan samenwerken en niet bezoekers van elkaar moeten gaan afsnoepen.

Zie ook: Minister Plasterk: Nationaal Museum bij John Frostbrug

Lees ook:Minister Plasterk: Nationaal Museum bij John Frostbrug
Lees ook:‘Nationaal Hysterisch Museum’ in Arnhem
Lees ook:Geen gratis musea voor kinderen
Lees ook:Minister Plasterk wil collectie Scheringa redden
Lees ook:Toch geen Guggenheim voor Helsinki?

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>