Buste Vincent van Gogh terecht

Een gestolen buste van Vincent van Gogh is teruggevonden. Het bronzen beeldje van Ossip Zadkine is naar schatting twee miljoen euro waard. Het werd in 1989 gestolen uit het Musée des Alpilles in Saint-Rémy-de-Provence, het stadje waar Van Gogh in een psychiatrische inrichting verbleef.

De buste is vermoedelijk de afgelopen twintig jaar gebruikt als onderpand bij zakelijke en/of criminele transacties. Het beeldje is via een Nederlandse zakenman terechtgekomen bij privédetective Sander van Betten. Deze privédetective heeft het eind april overhandigd op de Franse ambassade in Den Haag. Van Betten vertelt in de Volkskrant zijn verhaal.

Lees ook:Opgelichte zakenman krijgt Rubens terug
Lees ook:Borstbeeld Annie M.G. Schmidt gestolen
Lees ook:Privédetective versus kunsthandelaar
Lees ook:Wensbeeldje voor kunstliefhebbers
Lees ook:Politie vindt gestolen kunst Noortman

1 Reacties // Reageer

One thought on “Buste Vincent van Gogh terecht

  1. Sander

    “Bronzen beeldje” Het was anders een zwaar en groot kunstwerk hoor… Een kilo of 50 was het wel. Hoe dan ook, ik ben bij dat het ondertussen weer op zijn sokkel staat!

    Sander van Betten
    Prive Detective

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>