Nieuwe kunsthal in Amersfoort

Nederland is een kunsthal rijker. KAdE heeft in Amersfoort de deuren geopend.

Schrijver Abdelkader Benali opende de eerste tentoonstelling Wonderland. Er zijn schilderijen en beelden te zien van ruim twintig internationale kunstenaars die verhalen en dromen verbeelden.

KAdE heeft zichzelf bij de opening een kunstwerk kado gedaan: de videoinstallatie Imagine Being There International van Martin Riebeek. De beeldend kunstenaar vroeg duizend voorbijgangers in onder andere New York, Shanghai, Rio de Janeiro én Amersfoort naar hun persoonlijk paradijs.

Zodra de kunsthalbezoeker in de entree langs een sensor loopt, begint een van de voorbijgangers op grote videoschermen zijn/haar verhaal te vertellen. Zie op de website van Martin Riebeek een voorproefje van zijn bijzondere werk.

KAdE beschikt over 1500 vierkante meter in een opvallend gebouw dat is ontworpen door de Spaanse architect Juan Navarro Baldeweg. Adres: Smallepad 3, Amersfoort. Openingstijden: dinsdag tot en met vrijdag van 11 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 12 tot 17 uur.

Lees ook:Henk Visch door het dak in Kunsthal KAdE
Lees ook:Kunsthal(KAdE) in Amersfoort: Nog even genieten
Lees ook:Tom Claassen in Amersfoort
Lees ook:Vreemde gasten in Amersfoort
Lees ook:Herman Brood terug in Amersfoort

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>