Gewapende overval op Scheringa Museum

Gemaskerde mannen hebben vrijdagmiddag het Scheringa Museum voor Realisme overvallen. Ze roofden een gouache van Salvador Dali en een schilderij van Tamara de Lempicka.

Meerdere gemaskerde mannen stapten vrijdag om 12.15 uur het museum binnen, meldt het politiekorps Noord-Holland Noord. Zij liepen direct door naar het museumgedeelte waar de twee kunstwerken van de muur werden gehaald. Het museumpersoneel werd met een vuurwapen bedreigd.

Na de overval vluchtten de mannen in een kleine, zwarte personenauto, vermoedelijk een Volkswagen Golf.

De gestolen kunstwerken zijn beide eigendom van het museum van Dirk Scheringa in Spanbroek. Het gaat om de gouache Adolescence van Salvador Dali uit 1941 en het schilderij La Musicienne van Tamara de Lempicka uit 1929.

De leiding van het Scheringa Museum voor Realisme reageert in een korte verklaring geschokt: “Tot onze verbijstering is een gewapende overval gepleegd op het museum. Wij betreuren de diefstal ten zeerste en hopen dat de werken spoedig worden teruggevonden.”

Lees ook:Verdachten overval Scheringa Museum gearresteerd
Lees ook:Mode-ontwerper Joop veilt kunst Tamara de Lempicka
Lees ook:Scheringa Museum failliet
Lees ook:Scheringa Museum helemaal leeg
Lees ook:Dirk en Baukje Scheringa: Red onze collectie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>