Hedendaagse Indiase kunst in Den Haag

Het GEM in Den Haag exposeert het werk van drie Indiase kunstenaars.

Jitish Kallat (1975), Riyas Komu (1971) en Sudarshan Shetty (1961) tonen schilderijen, installaties en nieuw werk dat zij speciaal voor de tentoonstelling maakten.

Jitish Kallat is de bekendste van het drietal. Hij exposeerde eerder onder andere in de Tate Modern en de Serpentine Gallery in Londen. Een terugkerend thema in zijn werk is de kwetsbare mens in een meedogenloze stad. Hij verwerkt zijn ideeën daarover op schilderijen van anonieme stedelingen en in een van botten gemaakte auto.

De expositie India Contemporary is te zien tot en met 21 juni 2009 in het GEM, Stadhou-derslaan 43, Den Haag, van dinsdag tot en met zondag van 12 tot 18 uur. Bij de tentoonstelling verschijnt een gelijknamig boek, uitgegeven door d’jonge Hond.

.

.

Lees ook:Jan van Eyck terug in Den Haag
Lees ook:Kröller-Müller eert herman de vries
Lees ook:Den Haag pakt uit met Mondriaan en De Stijl in 2017
Lees ook:De kunst van de auto vanuit een ander oogpunt
Lees ook:De wereld van Vincent van Gogh door de ogen van de fotograaf

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>