Politie vindt gestolen kunst Noortman

De nationale rechere heeft acht gestolen schilderijen van kunsthandel Noortman teruggevonden. De kostbare doeken (van onder andere Pissarro, Van de Velde en Teniers) zijn teruggevonden in woningen in Valkenburg en Walem.

De recherche heeft twee mannen en een vrouw aangehouden op verdenking van heling van de schilderijen.

De Telegraaf heeft vandaag een opmerkelijke primeur over deze zaak. De suggestie wordt gewekt dat de twee jaar geleden overleden kunsthandelaar Robert Noortman zelf achter de diefstal zat.

‘Galeriebaas liet doeken verdwijnen’, kopt de Telegraaf vandaag op de voorpagina op gezag van privédetective Ben Zuidema, die in 1987 door Noortman werd gevraagd de gestolen schilderijen op te sporen.

Verzekeringsmaatschappij Lloyd’s heeft de kunsthandelaar destijds vijf miljoen gulden betaald voor negen verdwenen schilderijen, waaronder een nog immer spoorloos werk van Meindert Hobbema, aldus de Telegraaf.

De acht teruggevonden schilderijen zijn: Hollandse schepen voor de kust van Willem van de Velde, Zeegezicht met Brits schip en andere schepen, eveneens van Willem van de Velde, Seine-oevers bij Bougival van Camille Pissaro, Feestende mensen bij een herberg van David Teniers, a Clairiere van Pierre August Renoir, Bloemen in een vaas van Eva Gonzales, Landschap met visser bij watermolen van Paul Desiree Trouillebert en Enkele Aapjes van Jan Brueghel de Jonge.

Lees ook:Was kunsthandelaar Noortman een boef?
Lees ook:Privédetective versus kunsthandelaar
Lees ook:Kunst in het nieuws – jaaroverzicht 2009
Lees ook:Waardevol schetsboek Picasso gestolen
Lees ook:Kunstroof uit Museum Het Hofje is opgelost

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>