Fotografe Annie Leibovitz leent miljoenen

Fotografe Annie Leibovitz heeft vijftien miljoen dollar geleend van de firma Art Capital. In ruil voor de lening heeft ze onder andere de rechten op al  haar foto’s in onderpand gegeven, onthult dagblad The New York Times.

De Art Capital Group is een modern pandjeshuis, gevestigd op 980 Madison Avenue in New York, het voormalige adres van veilinghuis Sotheby’s. Kunstverzamelaars met geldzorgen geven hun kostbare kunstwerken in onderpand in ruil voor geld. Als ze niet op tijd afbetalen, komt de kunst in handen van de pandjesbazen.

The New York Times schrijft dat Art Capital dit jaar 120 miljoen dollar wil uitlenen aan ontslagen bankiers en andere vermogende mensen die slecht bij kas zijn komen te zitten. Het Britse dagblad The Guardian meldt dat recent onder meer werk van Warhol, Picasso, Rothko en De Kooning is beleend.

Het gaat allemaal zeer discreet, meldt mede-eigenaar Ian Peck van Art Capital in The New York Times. Hoe desondanks de details van de lening van Annie Leibovitz naar buiten zijn gekomen, blijft onvermeld. De krant beroept zich op bronnen rond de fotografe.

Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op
Lees ook:Kunsthandelaar bedriegt toptennisser
Lees ook:Warhol werk gekocht op afbetaling levert miljoenen op
Lees ook:Geen kopers voor schedels Damien Hirst
Lees ook:Erven Malevitsj veilen schilderij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>