Mauritshuis gaat ondergronds

Het Mauritshuis krijgt 2,6 miljoen euro van de BankGiro Loterij. Het Haagse museum gebruikt het geld voor zijn uitbreidingsplannen.

De voormalige kantoorvleugel van Sociëteit De Witte wordt bij het museum getrokken. Bezoekers komen in de toekomst binnen via de entree van het sociëteitsgebouw op Plein 26 en gaan dan via een ondergrondse gang naar het tegenoverliggende Mauritshuis.

Museumdirecteur Emilie Gordenker is blij dat een forse stap kan worden gezet in de verwezenlijking van de plannen: ‘Wij zijn overdonderd door dit grote bedrag en zijn de loterij enorm dankbaar.’

Behalve het Mauritshuis krijgen ook andere musea extra geld van de Bankgiro Loterij. Zo krijgt Museum Van Loon in Amsterdam 1 miljoen euro voor de aankoop en restauratie van het koetshuis.

Ook heeft de BankGiro Loterij acht musea toegevoegd aan het lijstje instellingen die jaarlijks 200 duizend euro ontvangen: Drents Museum, Museum Beelden aan Zee, Frans Hals Museum, Museum De Fundatie, Fries Museum, Museum Het Valkhof, Paleis Het Loo en het Zeeuws Museum.

Lees ook:Redding Panorama Mesdag nabij
Lees ook:BankGiro Loterij verlengt steun aan De Nieuwe Kerk Amsterdam
Lees ook:Het Noordbrabants Museum krijgt wederom steun van BankGiro Loterij
Lees ook:EYE en Museum van Loon krijgen N8 Sokkels
Lees ook:Nationaal Monument Kamp Vught wint BankGiro Loterij Museumprijs 2016

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>