Gratis musea voor Franse jongeren

Franse jongeren kunnen vanaf 4 april gratis naar het museum. De nationale musea zoals het Louvre zijn vanaf dan gratis voor jongeren onder de 25, beloofde president Sarkozy in zijn nieuwjaarstoespraak voor leidende mensen in de culturele sector.

Dagblad Le Monde bericht dat Sarkozy in dezelfde toespraak ook het plan ontvouwde voor een musée de l’histoire de France, een museum voor nationale geschiedenis. Het heeft er alle schijn van dat hij al een locatie op het oog heeft, maar hij wilde niet meer kwijt dan dat het “een symbolische plek” betreft.

De vraag is nu wie eerder zo’n nationaal historisch museum heeft: het Nederland van Balkenende of het Frankrijk van Sarkozy?

Lees ook:Friesland verkoopt surrealistische kast
Lees ook:Frankrijk geeft Armenië een Rodin
Lees ook:Wim van Krimpen maakt nieuw museum
Lees ook:Oproep aan beeldend kunstenaars
Lees ook:Met Maarten van Rossem de geschiedenis in

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>