Kunst voor 37 duizend euro per stuk

Het rekenmachientje van veilinghuis Christie’s is door de kredietcrisis waarschijnlijk even van slag geraakt. De mini-portretten van de Russische kunstenaar Pietro de Rossi (1761-1831) zijn uiteraard meer waard dan het veilinghuis vooraf becijferde.

De portretjes van prinses Alexandrine Saltykova en prins Sergey Sergeyevich Saltykova brachten in Londen elk 37 duizend euro op, terwijl Christie’s ze voorafgaande aan de veiling elk op hooguit 18 duizend euro waardeerde.

Lees ook:Veiling mini-prins en mini-prinses
Lees ook:Litho Escher geveild voor 49 duizend euro
Lees ook:Christie’s veilt Nederlandse kunst
Lees ook:Arnhemse familie verdient acht ton op veiling
Lees ook:Rijksmuseum koopt Meisje met brede hoed

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>