Ruim drie miljoen voor schilderij uit kelder

Het schilderij Portret van een vrouw als Flora van Giambattista Tiepolo is deze week geveild voor bijna 3,3 miljoen euro, drie keer meer dan veilinghuis Christie’s vooraf verwachtte.

Het schilderij werd eerder dit jaar teruggevonden in de kelder van een kasteel in Frankrijk. Het is daar vermoedelijk verstopt door de grootouders van de verkoper van het schilderij. De ontblote borst van de geportretteerde vrouw kon naar hun oordeel het daglicht niet verdragen.

De hoge prijs voor het schilderij is opmerkelijk. Het leverde bijvoorbeeld meer op dan Portret van Conradus Viëtor van Frans Hals. Dat schilderij werd door Christie’s vooraf hoger ingeschat en is op de veiling uiteindelijk voor 1,3 miljoen euro verkocht.

Lees ook:Recordbedrag voor Rembrandt
Lees ook:Topprijs voor Mondriaan van Yves Saint Laurent
Lees ook:Werk van Picasso levert recordbedrag op
Lees ook:Record: Acht miljoen voor David Hockney
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>