Rijksmuseum koopt Karel Appel

Het Rijksmuseum heeft zijn collectie moderne kunst verder uitgebreid. Het museum verwierf het schilderij De Vierkante Man van Karel Appel. Het Rijksmuseum noemt het schilderij ,,een prachtige verbeelding van Appels gewelddadige en tegelijkertijd compacte energie en gecontroleerde emotie”.

Karel Appel schilderde het doek in 1951 in Parijs. Het Rijksmuseum kocht het uit de nalatenschap van de in 2006 overleden schilder. Het schilderij is vanaf 9 december in het museum te zien, samen met twee andere werken die Appel in 1952 schilderde en die het museum nu langdurig in bruikleen heeft gekregen: Zwarte Maagd en De Ontmoeting.

Lees ook:Sotheby’s veilt Karel Appel
Lees ook:‘Valse Appel in Groninger Museum’
Lees ook:Groninger Museum onderzoekt twistappel
Lees ook:Sotheby’s veilt topstuk Karel Appel
Lees ook:Karel Appel Foundation schenkt laat werk Appel aan Stedelijk

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>