Kredietcrisis treft kunstwereld

De internationale kredietcrisis begint ook de kunstwereld te raken. Aan de vooravond van de grote kunstbeurs Frieze Art Fair in Londen vragen galeriehouders en kunstenaars zich af welke kopers gewoon hun creditcard durven te trekken. Terwijl de gemiddelde kunstenaar zich doorgaans tot tien uur 's ochtends onbereikbaar houdt, krijgt de Amerikaanse kunsthandelaar Rachel Lehmann nu al om acht uur 's ochtends verontruste telefoontjes van kunstenaars die vrezen dat op de belangrijke beurs veel beurzen gesloten blijven. "Mensen zijn bezorgd", zegt Lehmann in The Wall Street Journal. "En daar hebben ze alle reden toe."


Frieze Art Fair wordt gehouden van donderdag 16 tot en met zondag 19 oktober in Regent's Park, Londen. Op de foto Hammock van Ashley Bickerton, acryl en print op canvas, 2008. Het schilderij is te zien in de stand van galerie Lehmann Maupin op de Frieze Art Fair.


Lees ook:Volgende week begint Frieze Art Fair
Lees ook:Art Basel 2011 van start
Lees ook:Affordable Art Fair
Lees ook:Vooraankondiging: betaalbare kunst voor iedereen
Lees ook:Vaarwel galeriehouders en kunstcritici

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>