Nummer 120 voor het Overschilderschilderij

Het Overschilderschilderij is toe aan de 120e laag. Arie van Geest zal op donderdag 30 maart onthuld worden in De Aanschouw aan de Witte de Withstraat 80b in Rotterdam.

Het Overschilderschilderij  is een schilderij van 50cm x 60cm en is sinds 2002 in ‘omloop’. Diverse kunstenaars hebben op het werk nieuwe werken gemaakt met olieverf. Voor het werk ‘Het Overschilderschilderij’ nodigt beeldend kunstenaar Daan den Houter namelijk kunstschilders uit om steeds op het zelfde canvas een schilderij te schilderen. Elk werk wordt slechts 1 week getoond in De Aanschouw, dit is het enige moment waarop het werk zichtbaar is. Daarna gaat het doek naar een volgende schilder voor een nieuwe laag. Gemiddeld wordt het doek 8 keer per jaar gepresenteerd. Het schilderij van vele kunstenaars en diverse gedaantes is door Arie van Geest van de 120e laag voorzien.

Op steeds hetzelfde canvas – met olieverf als het enige medium – heeft elke kunstenaar een nieuwe unieke laag aangebracht. 15 jaar geleden benaderde kunstenaar Daan den Houter de eerste kunstschilder om over zijn vers beschilderd canvas heen te schilderen. Vele kunstenaars volgden waaronder Klaas Gubbels, Rob Scholte, Evi Vingerling, Katinka Lampe, Sam Drukker en vele anderen. In 2012 werd het doek genomineerd voor de Koninklijke Nederlandse Schildersprijs en in de zomer van 2014 werd het canvas gepresenteerd in Museum Boijmans van Beuningen ter ere van de 100e laag. Van 30 maart t/m 6 april is Het Overschilderschilderij weer te bezichtigen in de kleinste galerie van Rotterdam; De Aanschouw.

Lees ook:De 110e laag van het Overschilderschilderij
Lees ook:Keetje Mans schildert 112e laag Het Overschilderschilderij
Lees ook:Marguerite de Geus schildert 111e laag Overschilderschilderij
Lees ook:Daan Roosegaarde is Talent van het Jaar
Lees ook:Kunst op YouTube: Bob Ross

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>