Kunstzinnige Kerstcadeautips

Het is bijna Kerstmis. Veel mensen geven elkaar dan cadeautjes. Wie van kunst houdt, zal waarschijnlijk heel erg blij worden van cadeautjes die te maken hebben met de wereld van kunst. Kunst.blog.nl geeft graag vijf cadeautips voor onder de boom voor ieders budget!

* De Kunstbox van W Books.

Topkunst van de Middeleeuwen tot nu in 100 ansichtkaarten van 100 beroemde kunstenaars. Leuk om te sturen, te ontvangen en ook om zelf te houden. De Kunstbox bevat een prachtige collectie kunstkaarten uit Het Grote Kunstboek, met op de achterkant van de kaarten informatie over de kunstenaar en het kunstwerk, inclusief waar het te bezichtigen is. Normale verkoopprijs 19,99, nu 9,95!

* Dutch Art in Detail van Lecturis

Dutch Art in Detail brengt kunstwerken uit zeven eeuwen onder de aandacht in een super-de-luxe uitvoering. Maar liefst 816 pagina’s vol Nederlandse kunst komt aan bod in dit boekwerk. De prijs is niet gering met 195 euro, maar het is het geld meer dan waard. Eigenlijk betaal je maar zo’n 0,24 euro per pagina en dat is voor een dergelijk naslagwerk in je eigen kunstbibliotheek geen geld!

* De Museumkaart

Veel mensen zullen de Museumkaart al hebben, maar voor wie deze nog niet heeft is het zeker een aanrader! Met deze kaart kun je namelijk vrijwel in alle musea gratis naar binnen. Soms zijn er exposities waarvoor een extra toeslag betaald moet worden, maar met de kaart ben je dan nog altijd goedkoper uit. Op dit moment hebben al 1 miljoen mensen een Museumkaart. Er zijn twee opties: een Museumkaart op naam en een cadeaukaart! De kosten bedragen 54,95 euro en eenmalig 4,95 aan inschrijfkosten.

* Een echt kunstwerk via Kunstveiling

Wie graag investeert in echte kunst, kan onder meer terecht op Kunstveiling.nl. Hier worden dagelijks diverse kunstwerken van grote kunstenaars aangeboden. De speciale veilingmeestercollecties zijn de echte aanraders op deze veiling. Vaak kun je voor een kleine prijs aan superwerken komen, soms ingelijst en al en voor een fractie van de oorspronkelijke galerieprijs. Het budget? Al vanaf 1 euro kun je bieden op een werk, afhankelijk van het aanbod!

Patrick Beverloo bij Bergha, zijn grote trots FOTO: Patricia Beverloo-Koenen

* Kunst van de kunstenaars van In The Picture

Uiteraard ontbreken in de lijst met cadeautips ook de werken van de diverse kunstenaars uit de rubriek In The Picture niet! Wilt u bijvoorbeeld een beeldje van Bergha, het beeldje van Patrick Beverloo zelf aanschaffen? Dat kan via de webwinkel van Patrick en Patricia. Maar ook de werken van onder meer Esther van Loenhout, Gonny Geurts en Angelique van der Hout zijn te koop via diverse kanalen. Overigens is het de bedoeling dat In The Picture in het nieuwe jaar gewoon weer terugkeert!

Lees ook:Museumkaart levert recordbedrag op voor musea
Lees ook:Museumkaart was in 2015 weer groot succes
Lees ook:Patrick van Mil zakelijk directeur Stedelijk
Lees ook:Oproep: nieuwe kunstenaars gezocht voor rubriek In The Picture
Lees ook:Voorleeszondagmiddag met Adriaan van Dis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>