Lightpainten met Lomography tijdens Museumnacht010

CREDITS: Lomography ♥: lawypop, schugger, ahollond and tracyvmoore

Op 5 maart aanstaande vindt de Rotterdamse Museumnacht plaats, Museumnacht010. Tijdens deze Rotterdamse museumnacht is de bekende fotofabrikant Lomography van de partij in het Nederlands Fotomuseum. Deelnemers kunnen met de Lomo’Instant camera’s gaan lightpainten. 

Analoog fotografen, midden in de nacht? Dat kan! Haal de meesterschilder in jezelf naar boven en teken de meest prachtige dingen op een foto, beter bekend als lightpainting. Dit is een fotografische techniek waarbij je de sluiter langer laat open staan waardoor je, in een donkere ruimte, met licht kan schilderen. Denk bijvoorbeeld aan fietslampjes, een aansteker en laserpennen. Doordat alleen de lichtjes op de foto zichtbaar zijn, is het resultaat een waar kunstwerk op instant film.

Tijdens Museumnacht 2016 kun je bij het Nederlands Fotomuseum creatief los met de Lomo’Instant camera en de nodige lightpainting tools. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam is het nationale museum van de fotografie met een indrukwekkende collectie van meer dan 5 miljoen beelden. Het museum laat fotografie in al haar facetten zien en presenteert jaarlijks ongeveer tien tentoonstellingen waarin historisch en hedendaagse fotografie, Nederlands en internationaal elkaar afwisselen. Tijdens museumnacht ga jij voor 1 euro met je eigen lightpainting instant foto naar huis. Dit is een doorlopend event, dus je hoeft je niet van tevoren aan te melden, kom gewoon langs tussen 20.00 en 1.00 uur.

BRON: Persbericht Lomography

Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Authentic Boys op Rotterdamse Museumnacht
Lees ook:Bijzondere foto’s in het Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Joep van Lieshout op Rotterdamse Museumnacht
Lees ook:Grootste fototentoonstelling over Atget in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>