Gabberen, freerunning en nieuwe locaties tijdens Museumnacht010

CREDITS LOGO: Museumnacht010

In de nacht van zaterdag 5 maart 2016 openen ruim 30 Rotterdamse musea en culturele instellingen hun deuren tijdens Museumnacht010. Samen bieden ze een enorme portie van allerlei soorten kunst en cultuur: van freerunning in de museumhaven tot de gabbercultuur van de nineties. Museumnacht010 2016 belooft veel goeds voor een breed publiek! 

Tijdens de demo freerunning in de haven bij het Maritiem Museum tonen mannen én vrouwen met spieren van staal hun kunsten en jumpen van containers en kademuren. Binnenshuis het Maritiem Museum kun je bij de heren van Schorem terecht voor een echte zeemanslook. Showroom MAMA gooit het over een hele andere boeg en neemt je mee naar de gabbercultuur van de jaren negentig. Betreed de beruchte Club Parkzicht in virtual reality en bekijk een special edition bomberjack ontworpen door Nada van Dalen. In Gallery Joey Ramone speelt afgedankt servies de hoofdrol. Aan deze tentoonstelling kun je zelf bijdragen door eigen servies toe te voegen aan de collectie. Lelijk, kapot, gekregen, gevonden: alles is welkom zolang er een verhaal achter zit. Laat je verder verrassen door de verschillende tentoonstellingen in de Kunsthal Rotterdam en bezoek bij Het Nieuwe Instituut een tijdelijk modemuseum. Binnen het Witte de With Center zijn diverse inspirerende tentoonstellingen en is er een exclusieve loungeparty. Kijk op www.wdw.nl om te ontdekken hoe je binnenkomt.

Museumnacht010 heeft dit jaar een aantal splinternieuwe locaties. Bezoek de mysterieuze The Performance Bar, FILTER Projectspace of de pas vorige maand geopende locaties van RAAF en Museum Rotterdam.

De verschillende locaties zijn gemakkelijk te voet of per fiets te bereiken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het speciale gratis Museumnachtvervoer. Laat je door de stad rijden door historische trams en bussen. Ben je in een avontuurlijke bui, dan stap je in de Hop On Drop Off Mystery Bus en laat je jezelf naar een onbekende bestemming brengen. Je passe-partout geldt overal als je vervoersbewijs. Met een passe-partout krijgen bezoekers tijdens Museumnacht010 toegang tot alle deelnemende locaties. De voorverkoop (met speciale tarieven voor CJP-leden en kinderpasse-partouts) is al gestart.

 

Deelnemers aan de Museumnacht010 zijn Aboriginal Art Gallery, BAR, Belasting & Douanemuseum, Bob Smit Gallery, Chabot Museum, Deelen Art, FILTER projectspace, Galerie Christian Ouwens, Galerie Frank Taal, Galerie PHOEBUS Rotterdam, Galerie Rianne Groen, Galerie VIVID, Gallery Joey Ramone, Goethe-Institut, Het Nieuwe Instituut, Het Oogziekenhuis Rotterdam, , Koninklijke Visio, Kunsthal Rotterdam, Mariniers Museum, Maritiem Museum Rotterdam, Museum Boijmans Van Beuningen, Museum Rotterdam, Museumwoning Huis Sonneveld, Natuurhistorisch Museum Rotterdam, Nederlands Fotomuseum, RAAF, ramfoundation, Showroom MAMA, Stadsarchief Rotterdam i.s.m. BOOR, TENT & CBK Rotterdam, The Performance Bar, V2_, Instituut voor de Instabiele Media, Witte de With Center for Contemporary Art, WORM.

CREDITS: Persbericht Museumnacht010

 

 

 

Lees ook:Kaartverkoop Museumnacht010 van start
Lees ook:Rotterdamse Museumnacht vindt toch doorgang
Lees ook:Videokunstenaars werken samen
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.
Lees ook:Lightpainten met Lomography tijdens Museumnacht010

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>