Amsterdam bijna klaar voor Museumnacht

Naar het museum bij nacht CREDITS: N8

1 november, de eerste dag van de nieuwe maand betekent voor Amsterdam Museumnacht. Tussen 19.00 uur ‘s avonds en 2.00 uur ‘s nachts kun je diverse musea in Amsterdam bezoeken en genieten van tal van nevenactiviteiten. In totaal doen 50 musea en galeries mee aan de Amsterdams Museumnacht. 

Onder de deelnemende musea bevinden zich Artisplein, Allard Pierson Museum, Amsterdams Museum, Amsterdam Pipe Museum, Anne Frank Huis, Apple Arts Centre, Arcam, Arti et Amicitiae, Artis Aqarium, Artis Planetarium, Atria, Bijbels Museum, Bijzondere Collecties UVA, De Brakke Grond, Castrum Peregrini – Intellectual Playground, CBK Amsterdam, Bezoekerscentrum De Dageraad, De Hortus, EYE, FOAM Fotografiemuseum, Geelvinck Hinlopen Huis, Het Grachtenhuis, Heesterveld Creative Community, Hermitage Amsterdam, Hollandsche Schouwburg, Huis Marseille, Huize Frankendael, Joods Historisch Museum, Museum van Loon, NEMO, De Nieuwe Kerk, Ons’Lieve Heer op Solder, Oude Kerk, Persmuseum, Pianola Museum, Portugese Synagoge, Museum Het Rembrandthuis, Rijksakademie van Beeldende Kunsten, Rijksmuseum, Scheepvaartmuseum, Stadsarchief, Stedelijk Museum, Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, Tassenmuseum Hendrikje, Tropenmuseum, Van Eesterenmuseum, Van Gogh Museum, Verzetsmuseum, W139, Waag Society en Museum Willet-Holthuysen. De complete lijst met deelnemende musea bevindt zich op de website van de Museumnacht. Wie op het plaatje van een museum klikt, krijgt het programma te zien van de Museumnacht.

Wil je weten wat je te wachten staat? Kunst.blog.nl geeft je graag vijf tips:

Stedelijk Museum: Workshop biechten op papier: Geef jouw eigen bekentenis vorm op een kunstige postkaart. Geïnspireerd op de tentoonstelling ga je aan de slag met jouw eigen Bad Thoughts. Dus steek die handen uit de mouwen en wees eens even héél eerlijk…

Amsterdam Museum: nachtelijke street-art tours door Nieuw-West: Nog niet genoeg Street-Art gehad? Geef je dan bij de informatiebalie van het Amsterdam Museum (hoofdingang) op voor een nachtelijke tour langs de mooiste “murals” van Amsterdam-West.

Het Grachtenhuis: nacht op de gracht: Tijdens een rondvaart van 20 minuten in samenwerking met Canal Company kom je van alles te weten over de Amsterdamse grachten en kun je genieten van de lichtjes ‘s avonds laat op het plein.

Rijksmuseum: fotograferen als Rembrandt: In deze korte workshop van 1 uur experimenteer je met licht en composities. Laat je portretteren door de ogen van de 17e eeuwse meester!

NEMO: 3D-print jezelf in LEGO: Maak hier je eigen mini-3D-kopie van je hoofd en speel met je LEGO-ik.

 

 

Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Antwerpen maakt zich op voor jubileum-Museumnacht
Lees ook:Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014
Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers
Lees ook:Museumnacht Amsterdam 2011

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>