Antwerpen maakt zich op voor jubileum-Museumnacht

Ook het MAS doet mee aan Museumnacht CREDITS FOTO: José van der Wegen

In Nederland kennen we de Museumnacht, mar ook in België is er een Museumnacht. De Antwerpse Museumnacht wordt dit jaar voor de tiende keer georganiseerd en dus is er reden voor een feestje op 2 augustus.

De Antwerpse musea openen hun deuren tot lang na sluitigstijd (19.00 tot 1.00). Je kunt er genieten van de diverse exposities, concerten, zomerse bars, workshops, nachtelijke rondleidingen en fotoshoots. Dit jaar trakteert de organisatie bovendien iedereen op cake en wordt er een Afterparty op een exclusieve locatie georganiseerd. Tot 4.00 uur wordt er gefeest in het museum in opbouw, achter het stadhuis. Het leegstaande pand in de Gildekamerstraat is dé locatie voor een exclusief verjaardagsfeest! Hiervoor is wel een speciaal ticket vereist.

De musea en locaties die deelnemen zijn de volgende: Afterparty, Cinema Zuid, Diamantpaviljoen, FotoMuseum, KMSKA in de Koningin Fabiolazaal, M HKA, Maagdenhuismuseum, MAS Havenpaviljoen, MAS | Museum aan de Stroom, ModeMuseum, Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus / Prentenkabinet, Museum Vleeshuis, Paleis op de Meir, Red Star Line Museum, Rockoxhuis, Rubenshuis en Umicore Zilverpaviljoen. De diverse musea zijn uiteraard te bezoeken met de fiets, maar tussen 19.00 en 01.30 uur worden er ook pendelbussen ingezet tussen de deelnemende musea. Elke 10 à 15 minuten stopt een pendelbus aan een van de 7 haltes op het parcours. Op vertoon van je polsbandje stap je gratis op. De laatste bus vertrek om 01.30 uur. Het polsbandje is niet alleen je toegang tot de pendelbus, maar ook tot de 17 deelnemende musea.

Wil je meer weten over de Antwerpse Museumnacht? Kijk dan hier!

Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers
Lees ook:Museumnacht Antwerpen
Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Haagse Museumnacht trekt 10.000 bezoekers.
Lees ook:Den Haag bereidt zich voor op Museumnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>