N8 viert 15-jarig jubileum met symposium

Een symposium als jubileumcadeau CREDITS: N8

N8 is de organisatie achter de Museumnacht Amsterdam. N8 verbindt al 15 jaar jonge Amsterdammers aan de musea van hun stad. Maar N8 is meer. Speciaal voor het jubileum wordt er bij EYE Filmmuseum een symposium georganiseerd op woensdag 28 mei.

Volgens de organisatie van N8 wordt het een symposium over musea, jongelui en nieuwerwetsigheden waarvoor ze alles uit de kast trekken. “We hebben door de jaren heen voor musea nieuwe paden verkend, geëxperimenteerd en geïnnoveerd. En vooral in jongerenmarketing zijn we best een beetje goed geworden. Met N8 is er spelenderwijs een laboratorium, kenniscentrum en jongerenontmoetingsplaats voor museale marketing ontstaan. Met Kunst & Vliegwerk delen we graag deze kennis met de museumwereld en verbinden we de mensen met wie we samenwerken met elkaar.”

Het symposium heet dan ook Kunst & Vliegwerk. Het symposium start om 13.00 uur en duurt tot 19.00 uur. Er is sprake van een gevarieerd programma. Er worden onder meer nieuwe visies over Amsterdam als museumstad getoond, maar er is ook een filmvertoning, ruimte voor cultureel ondernemerschap en sectoroverschrijdende samenwerking. Ook staan er drie workshopsessies op de planning. Voor het volledige programma kunt u hier terecht.

De Museumnacht Amsterdam staat overigens gepland voor 1 november 2014.

Lees ook:Klaar voor de Museumnacht
Lees ook:Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014
Lees ook:EYE en Museum van Loon krijgen N8 Sokkels
Lees ook:Museumnacht Amersfoort 2012
Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>