Museumnacht Keulen 2012

 

Aankomende zaterdag 3 november kun je voor een leuke Museumnacht met prachtige tentoonstellingen en goede livemuziek ook de grens over. Met de trein ben je al in 2 uur (vanaf Utrecht met de ICE) in het gezellige Keulen, waar je ook nog eens een spectaculaire entree maakt door rakelings langs de kathedraal te rijden. Zo is er een bijzondere Hockney tentoonstelling in Museum Ludwig, meer dan 100 moderne topstukken van meesters als Van Gogh en Picasso in het Wallraf-Richartz Museum en de Kölner DESIGN Preis in het Museum voor toegepaste kunst (MAKK).

Vincent van Gogh, Zelfportret, 1887

De Museumnacht vindt niet voor niets altijd plaats in het eerste weekend van november. Als de herfst begint, staan er tevens de meeste tentoonstellingen van het jaar gepland. Met het passepartout kun je tijdens de Museumnacht vervolgens alle hoogtepunten van het seizoen bekijken.

Dit jaar is de lang verwachte tentoonstelling “1912 – Mission Moderne” in het Wallraf- Richartz Museum. In deze presentatie maakt het museum een reconstructie van de bijzondere tentoonstelling “Sonderbund Exhibition” uit 1912. Destijds werden er meer dan 100 topstukken van jonge meesters getoond die nu tot de meest beroemde kunstenaars ter wereld gerekend worden.

Ook Museum Ludwig mag je niet missen met de omvangrijke David Hockney tentoonstelling “A Bigger Picture”, waar er meer dan 200 landschappen van Hockney te zien zijn. Deze tentoonstelling was eerder in de Royal Academy te Londen en het Guggenheim te Bilbao te zien. In de Royal Academy hebben meer dan 650.000 mensen deze bezocht! Tevens is er naast de vaste collectie Pop Art een retrospectief van de bekende cartoonist Art Spiegelman (Maus) te zien.

David Hockney, The Arrival of Spring in Woldgate East Yorkshire, 2011

Uiteraard ontbreekt het tijdens de Museumnacht ook niet aan lekkere hapjes, drankjes en muziek in de musea. Mocht je alvast de sfeer willen proeven, dan kun je het onderstaande filmpje bekijken. Voor het programma en verkoopinformatie kun je hier terecht.

 

Lees ook:David Hockney. A Bigger Picture in Keulen
Lees ook:David Hockney: A Bigger Picture
Lees ook:Vlaamse Meesters in de Hermitage 2.0
Lees ook:Op visite in zonnig Californië
Lees ook:David Hockney: Me draw on iPad

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Museumnacht Keulen 2012

  1. Trein

    Lijkt me werkelijk top om daar een keer heen te gaan. Benieuwd wanneer de volgende editie is.

      /   Reply  / 
  2. Harold

    Ben ook zeer benieuwd wanneer de volgende editie is. Lijkt me een ware belevenis!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>