Museumnacht Delft 2011

De tweede museumnacht te Delft zal aanstaande vrijdag 28 oktober plaatsvinden. De avond wordt geopend met videokunst die het Rotterdamse kunstcollectief Sober op een reusachtig bouwwerk op het Heilige Geestkerkhof projecteert. Vrijwel alle musea (dit jaar ook Vermeer Centrum Delft) en galeries zijn tot 01:00 uur geopend en speciaal voor deze nacht zullen er dankzij verschillende kunstenaars diverse Pop-up galeries in leegstaande winkelpanden te vinden zijn. Ook grappig is dat je in verband met het Kunst Gluren- project ongegeneerd bij mensen langs een uitgestippelde kunstroute naar binnen kunt gluren.

 

Kunst gluren tijdens Museumnacht Delft. Foto: Museumnacht Delft

De kunstroute die Puck Siemerink (initiator van het Kunst Gluren- project) heeft uitgezet loopt langs een paar van de mooiste en meest statige huizen van Delft waar prachtige kunstwerken te zien zijn. Siemerink heeft het begrip kunst ruim genomen en ze is tevens van plan een ludieke draai aan het ordinaire gluren te geven, waardoor het een verrassende gluurtoer belooft te worden: “Ik bedek de ramen van de deelnemende huizen, en laat alleen een gaatje open waardoor het publiek precies op het kunstwerk kijkt.”

Natuurlijk worden er nog meer activiteiten georganiseerd. Zo kun je in het Prinsenhof genieten van een modeshow waar de ontwerpers zich door de Gouden Eeuw lieten inspireren, het legermuseum geeft o.a. een grote vuurwerkshow weg en ook is er aan bijzondere vervoersmiddelen gedacht. Laat je door een TukTuk door de stad scheuren of neem de rondvaartboot waar je in het maanlicht onder een warm dekentje kunt luisteren naar verhalenvertellers.

Voor alle activiteiten en deelnemende musea en galeries kun je op de website kijken. Bovendien is er een handige app beschikbaar om de avond nog eenvoudiger te laten verlopen. (Bron: Delta, AD, Delftse Post)

 

 

 

 

Lees ook:Kunstroute Leiden
Lees ook:Museumnacht Delft 2012
Lees ook:Een rondje kunst door het Statenkwartier
Lees ook:Nieuwkoopse Kunstroute voor de tiende keer
Lees ook:‘s- Graveland in het teken van de kunst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>