Museumnacht Antwerpen

  Zoals wij wel kennen van een aantal Nederlandse steden, zal er aanstaande zaterdag 6 augustus ook in Antwerpen de zevende editie van de Museumnacht georganiseerd worden. Er zijn maar liefst 16 diverse Antwerpse musea die je kunt bezoeken, zoals het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (KMSKA), het Museum voor Hedendaagse Kunst (MHKA), het Fotomuseum, het Rubenshuis en het nieuwe Museum aan de Stroom (MAS). Maar in de Scheldestad kun je tijdens de museumnacht ook op veel plekken genieten van livemuziek, een drankje en er worden speciale activiteiten georganiseerd.

 

Museumnacht Antwerpen 2010. Foto: Jens Mollenvanger

De museumnacht zal met een historische Turkse Mehter- fanfare (uit Istanbul) feestelijk geopend worden op de Grote Markt. Alle 16 musea die aan de Antwerpse Museumnacht meedoen kun je op de website vinden. Persoonlijk heb ik nog niet alle musea op de lijst bezocht maar ik kan wel de collectie van het KMSKA (het museum is tijdelijk gesloten i.v.m. een renovatie, maar de tentoonstelling “De Modernen” met topstukken uit de collectie 19de- en 20ste eeuwse kunstwerken kun je wel bezichtigen in de Koningin Fiolazaal), het MHKA (waar je kunt ‘speeddaten’ met een gids), het Rubenshuis (Rubens zijn stadspalazzo) en Museum Mayer van den Bergh (met bijzondere kunstwerken uit de Middeleeuwen en de Renaissance) aanraden.

Dus mocht je last minute nog een leuk weekendje naar Antwerpen willen en ook de museumnacht bezoeken, dan kun je bij Info Cultuur morgen nog de hele dag een ticket voor de museumnacht kopen (€8). Bovendien kun je ook in Antwerpen met je polsbandje gratis gebruik maken van pendelbussen (tussen 19.00 – 1.00 uur) die je om de 10 à 15 minuten van het ene naar het andere museum brengen of je kunt voor €2 een fiets huren.

Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers
Lees ook:Antwerpen maakt zich op voor jubileum-Museumnacht
Lees ook:Museumnacht Den Haag
Lees ook:Museum Antwerpen op de schop
Lees ook:Elle Bandita opent Utrechtse Museumnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>