Museumnacht Leiden 2011

Aankomende zaterdag (25 juni) zal de derde editie van Museumnacht Leiden kleurrijk van start gaan met een lichtshow van de jonge kunstenaarsgroep Mr. Beam in het Rijksmuseum voor Oudheden. Aangezien de weergoden ons aankomend weekend gunstig gestemd lijken te zijn (19 graden en droog), is dit het perfecte uitstapje. De deelnemende musea zijn onder andere: Museum de Lakenhal, het Rijksmuseum voor Oudheden, het Scheltemacomplex, Museum Boerhaave, Naturalis en het Sieboldhuis.

Vorig jaar was de Museumnacht Leiden in mijn ogen zeer goed georganiseerd en als je het programma bekijkt, beloofd het ook dit jaar een geweldige avond te worden. Zo kun je onder andere leren kalligraferen van de assistent van Ushi in het Sieboldhuis, film kijken in de Hortus Botanicus, een lezing volgen van Diederik Jekel (o.a bekend van De Wereld Draait Door) in Museum Boerhaave en de ‘Haka’ doen in Museum Volkenkunde. Ook dit jaar kun je weer gratis met de boot van museum naar museum varen en met de schitterende Leidse grachten is dit een absolute aanrader. Maar uiteraard staan er nog veel meer leuke activiteiten op het programma(pdf).

Natuurlijk kun je de museumnacht ook gebruiken om toch nog de tentoonstelling Lucas van Leyden en de Renaissance te bezoeken in Museum de Lakenhal (laatste dag 26 juni) of om een donatie aan Museum Boerhaave te geven, dat door de plannen van Zijlstra alle hulp kan gebruiken.

Mocht je kaarten willen bestellen, dan kan dat via de deelnemende musea of via de website van Museumnacht Leiden. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom Museumnacht Leiden, dan kan dat ook via twitter.

Lees ook:Leiden maakt zich op voor Museumnacht 2014
Lees ook:Muzikaal intermezzo in Leidse Musea
Lees ook:Cultuurmaand Leiden gaat 1 juni van start
Lees ook:Antwerpse Museumnacht trekt duizenden bezoekers
Lees ook:Klaar voor de Museumnacht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>