De kleur van het kunstwerk

Wat kleuren en een cryptische omschrijving: herken jij het werk? CREDITS: Tate Modern

Wie een museum of galerie bezoekt, wordt automatisch door de sfeer van een bepaald werk aangetrokken. Het beeld dat weergegeven wordt in het werk zorgt voor de eerste indruk en zorgen voor herkenning. Maar hoe zit het met kleur? Zijn de kleuren in het werk niet net zo belangrijk? En kun je een werk herkennen alleen aan de hand van een cryptische beschrijving en wat kleurbolletjes? Je kunt bij Tate Modern de proef op de som nemen!

Het Tate Modern in Londen heeft online een kleurenquiz geplaatst. Maar liefst 18 kunstwerken uit de collectie zijn vertaald naar kleuren en een cryptische omschrijving. De vraag achter de quiz is of kleur alleen genoeg is om een bepaald werk voor de geest te halen. De kleurencombinaties die getoond worden geven een visuele voorstelling van het werk, maar in de praktijk blijkt het toch erg lastig te zijn om een werk te herkennen alleen aan de kleur. Probeer het zelf maar eens… je zult versteld staan van je eigen kunstkennis, maar ook van de mogelijkheden van de menselijke geest om een werk te herkennen aan slechts wat kleurbolletjes.

 

Lees ook:Kunst app van de week: Tate Guide to Modern Art Terms
Lees ook:Liberate Tate slaat weer toe
Lees ook:Kleurenblinde kunstenaar hoort kleuren
Lees ook:Abstract schilderij voor Kate en William
Lees ook:Theo van Doesburg in Leiden en Londen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>