Autofabrikanten investeren in Detroit Institute of Arts Museum

Detroit_Institute_of_Arts_August_2011_07 CREDITS: Wikimedia Commons

De grote Amerikaanse autofabrikanten Chrysler, Ford en General Motors gaan investeren in het museum Detroit Institute of Arts Museum. In totaal schenken de drie bouwers 19 miljoen euro (26 miljoen dollar) aan het museum. De schenking is bedoeld om de kunstcollectie van het museum van de verkoop te redden. 

Het Museum Detroit Institute of Arts Museum (DIA) staat in één van de grootste Amerikaanse steden. Het museum heeft alleen één groot probleem: die stad, Detroit, is failliet. In totaal is 100 miljoen dollar nodig om het museum te redden. De kans bestaat anders dat de collectie van het museum verkocht moet worden om de schuldenlast van de stad Detroit te beperken. In totaal is er een schuld van 18 miljard dollar voor de stad. DIA stond direct al niet achter de plannen van crisismanager Kevyn Orr om de kunstcollectie te verkopen en kwam daarom met een crowdfundingsplan.

Via crowdfunding moet genoeg geld binnengehaald worden om de collectie te redden. Dat lukt tot op dit moment aardig. Naast Chrysler, Ford en General Motors hebben ook The Andrew W. Mellon Foundation en The J. Paul Getty Trust 13 miljoen dollar toegezegd. Daarmee is al 39 miljoen dollar van de 100 miljoen dollar binnen.

Lees ook:Werk Ryan Mendoza beleeft wereldprimeur tijdens Art Rotterdam
Lees ook:Sotheby’s veilt collectie van verzamelaar Taubman
Lees ook:Nieuw museum gericht op videokunst
Lees ook:Ring met saffier levert recordprijs op bij Sotheby’s
Lees ook:Six Self Portraits van Andy Warhol levert ruim 30 miljoen dollar op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>