Musée de Picasso Parijs heropent in september

Musée_Picasso_Paris_coté_jardin CREDITS: Wikimedia Commons

Het Picasso Museum in Parijs (Musée Picasso Paris) wordt in plaats van juni in september dit jaar heropend. Daarmee wordt opnieuw vertraging in het schema opgelopen van de inmiddels vijf jaar durende renovatie van het museum. Eerder had Anne Baldassari, directeur van het museum, juni als uiterlijke heropeningsmaand genoemd. 

De Franse minister van Cultuur Aurelie Filipetti heeft echter aangegeven dat september wenselijker is voor een heropening. Dat heeft alles te maken met de afronding van de grootste renovatiewerken. Deze waren pas 30 april achter de rug en dus moet er nog genoeg gedaan worden voor het museum volledig opgeruimd is na vijf jaar renovatie. Na de renovatie zal het museum het vloeroppervlakte zien verdubbelen tot 5.700 m2. Daardoor zal het museum veel meer kunnen tonen van de grote Picasso-collectie die het heeft. Musée Picasso Paris beschikt over meer dan 5.000 schilderijen, tekeningen, sculpturen, keramiek, foto’s en documenten van de Spaanse kunstenaar. Voorheen kon slechts een fractie hiervan tentoongesteld worden.

Tegenover een groter vloeroppervlakte staat wel een fikse overschrijding van de begroting. In eerste instantie was voor de renovatie 30 miljoen euro begroot. De teller staat door wijzigingen in de plannen nu al op 52 miljoen euro. Na de renovatie moet het aantal bezoekers echter toenemen.

Lees ook:Musketier Pablo Picasso te koop
Lees ook:Christiano Ronaldo of Pablo Picasso?
Lees ook:Topprijs voor Mondriaan van Yves Saint Laurent
Lees ook:Inbreker rooft 100 miljoen euro
Lees ook:Kunstwerken Monet en Picasso leveren grof geld op bij veiling Christie’s

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>