MoMa brengt diepte in werken Gauguin

Paul Gauguin. Tahitian Woman with Evil Spirit. FOTO: MoMa

Het Museum of Modern arts (MoMa) in New York is natuurlijk niet naast de deur, maar MoMa biedt op dit moment wel een fantastische tentoonstelling met Paul Gauguin in de hoofdrol. Onder de naam ‘Gauguin: Metamorphoses’ wordt de nadruk gelegd op zeldzame en buitengewone werken van de Franse kunstenaar. Daarbij wordt een link gelegd naar de meer bekende werken van Gauguin.

Met de tentoonstelling van maar liefst 150 werken van de kunstenaar, waarvan 120 op papier en 30 andere kunstwerken van Monsieur Gauguin, wordt aangetoond dat de Fransman uit de voeten kon met tal van mediums op kunstgebied. Monotypes, houtsnedes, sculpturen, alles komt langs tijdens ‘Gauguin: Metamorphoses’ bij MoMa. Deze naam is overigens niet zomaar gekozen voor deze expositie. Gauguin staat er om bekend door te werken binnen zijn werken. Het ene ontwerp kon zo meegenomen worden in het andere ontwerp, waar weer een nieuw kunstwerk uit voortkwam. De ontwerpen van Gauguin ondergingen zo continu een metamorfose. Door de grafiek, waarbij meerdere afdrukken kunnen worden gemaakt, was Gauguin ook in staat om voort te werken op de diverse afdrukken. Zeker voor de mensen die Gauguin vooral kennen als een begenadigd schilder is deze expositie een mogelijkheid Gauguin van een andere kant te leren kennen.

Deze expositie loopt nog tot en met 8 juni

Lees ook:Gauguin in Van Gogh Museum
Lees ook:Kunst app van de week: SAM – Gauguin & Polynesia
Lees ook:Geboortedag Paul Gauguin(1848-1903)
Lees ook:Vincent van Gogh verloor oor door degen Gauguin
Lees ook:Fabrieksarbeider bezit ongemerkt gestolen werken Gauguin en Bonnard

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>