Hopper tentoonstelling in Madrid

AFP ©

Mocht je deze zomer van plan zijn om tijdens je vakantie Madrid aan te doen, dan moet je zeker ook een kijkje in Museo Thyssen-Bornemisza nemen. Vandaag wordt daar een grote Edward Hopper tentoonstelling geopend. Dankzij een samenwerking tussen dit museum en de Réunion des Musées Nationaux de France, worden er 73 werken gepresenteerd.In deze tentoonstelling wordt Hoppers vroege werk uit de periode 1900-1924 belicht, bestaande uit schetsen, tekeningen, illustraties, prenten en aquarellen naast het werk van tijdgenoten als Edgar Degas, alsook zijn werk als erkend kunstenaar vanaf 1925.

Buiten de Verenigde Staten bezit Museo Thyssen-Bornemisza de grootste collectie werken van Hopper. Conservator Tomas Llorens zei tijdens de persconferentie: “It is very unlikely that an exhibition like this can be repeated in Europe in the next decade, if ever.” Aanvullend werd er gezegd: “It is a very complicated project because Hopper’s output was scarce, he was a very slow painter. For an American museum, loaning a Hopper painting is an extremely difficult decision.”

De tentoonstelling Edward Hopper is van 12 juni tot en met 16 september in Madrid te zien, daarna zal de tentoonstelling vanaf 10 oktober tot 28 januari 2013 tevens in Parijs gepresenteerd worden.

Lees ook:Edward Hopper in Rotterdamse Kunsthal
Lees ook:Meesters van de Lage Landen in Madrid
Lees ook:Het Noordbrabants Museum wint Global Fine Art Award 2016
Lees ook:Eerste overzichtstentoonstelling Adriaen van de Velde in Rijksmuseum
Lees ook:J. Paul Getty Museum blijkt koper beeld Auguste Rodin ‘uit Ede’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>