Een romantische kijk in het B.C. Koekkoek-huis

Wie Een romantische kijk: De collectie Jef Rademakers in het Gemeentemuseum heeft gemist kan vanaf zondag vlak over de grens terecht. De tentoonstelling zal namelijk vanaf 25 september in het B.C. Koekkoek-huis in Kleve (Duitsland) te bezichtigen zijn. Een romantische kijk toont zo’n 70 werken van kunstenaars als Andreas Schelfhout, David de Noter en natuurlijk Barend Cornelis Koekkoek. Volgens het museum gaat hiermee een droom van Jef Rademakers in vervulling: “zijn” schilderijen zijn te zien in het huis, waar de grootste Nederlandse romantische schilder eens woonde en zijn „romantische“ geest rondwaarde.

B.C. Koekkoek woonde van 1847 tot 1862 in wat nu het B.C. Koekkoek-huis heet. Dit huis is sinds 1997 ingericht als kunstenaarshuis nadat het lange tijd dienst had gedaan als stedelijk museum. Het huis is helemaal in stijl ingericht om zo het gebouw het karakter van een woonhuis uit de negentiende eeuw te geven. Het is niet verbazingwekkend dat een groot deel van de collectie uit werken van B.C. Koekkoek bestaat, daarnaast worden in het museum schilderijen van de familie Koekkoek tentoongesteld. Met de komst van “Een romantische kijk: De collectie Jef Rademakers” keren nu diverse schilderijen van Koekkoek tijdelijk terug naar de plek waar ze gemaakt zijn.

Lees ook:De complete collectie Rademakers
Lees ook:Het Rembrandthuis krijgt in Lidewij de Koekkoek nieuwe directeur
Lees ook:Jef Rademakers verkoopt deel verzameling
Lees ook:Win een replica van een werk uit het Teylers Museum
Lees ook:Teylers Museum en De Mesdag Collectie presenteren: de aquarel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>